Het beste cadeau voor juf of meester aan het einde van het schooljaar: een hartverwarmend geschenk recht uit het hart van je kind.

(scrol naar beneden voor download format)

Denk aan wat je zelf graag ontvangt als ouder: een zelfgemaakt iets waar de liefde van je kind in zit. Dit willen juffen en meesters ook. Niet die standaard badschuim waarvan ze de geur niet lekker vinden of de chocola terwijl ze aan het trainen zijn voor een summer body. Het gaat niet om de grootte of de prijs, het gaat om de waarde van waardering.

Hierbij een format dat je door je kind kan laten invullen, waarmee de juf of meester een blijvende herinnering heeft waar ze zeker weten blij mee zullen zijn. Succes verzekerd!

Format voor een Persoonlijk Cadeau

1. Mijn Favoriete Herinnering: Laat je kind een korte alinea schrijven over hun favoriete herinnering van het afgelopen schooljaar. Dit kan een leuke les zijn, een uitstapje, of een bijzonder moment dat ze samen met de juf of meester hebben beleefd.

2. Bedankt voor…: Laat je kind enkele zinnen invullen over waar ze de juf of meester het meest dankbaar voor zijn. Dit kan variëren van hulp bij moeilijke vakken tot het geven van extra aandacht of het organiseren van leuke activiteiten.

3. Dit heb ik geleerd: Laat je kind opschrijven wat ze het belangrijkste vonden dat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Dit kan een schoolvak zijn, maar ook een levensles of een persoonlijke vaardigheid.

4. Mijn Toekomstwens: Laat je kind een wens voor de toekomst schrijven, zowel voor zichzelf als voor de juf of meester. Dit kan gaan over hun dromen en ambities of een mooie boodschap voor de toekomst van de juf of meester.

5. Een Tekening of Foto: Laat je kind een tekening maken of een foto toevoegen die een speciale betekenis heeft. Dit kan een portret van de juf of meester zijn, een afbeelding van een leuke activiteit, of iets anders dat ze graag willen delen.

Extra Tips voor een Geweldig Cadeau

  • Wees Creatief: Moedig je kind aan om creatief te zijn met het versieren van de pagina’s. Gebruik kleurpotloden, stickers, of andere knutselmaterialen om het extra speciaal te maken.
  • Gebruik een Map of Boekje: Plak het format formulier in een mooie map of plak het in een notitieboekje. Dit maakt het cadeau netter en duurzamer.
  • Voeg een Kleinigheidje Toe: Als je toch iets fysieks wilt geven, kies dan voor een klein, maar doordacht cadeau zoals een zakje met bloemzaadjes, een handgemaakte sleutelhanger, of een mooie pen.

 

Conclusie

Het geven van een persoonlijk en oprecht cadeau aan het einde van het schooljaar is een prachtige manier om je waardering voor de juf of meester te tonen. Het gaat niet om dure geschenken, maar om het gebaar en de liefde die erin zitten. Met dit format zorg je voor een cadeau dat zeker weten gewaardeerd zal worden en een blijvende herinnering zal vormen.

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Leuk, we keep in touch!