werkvormen

De werkvormen zijn activiteiten voor binnen of buiten, actief of rustig maar allemaal met een mindset boodschap op een speelse manier.

De werkvormen zijn met persoonlijke toestemming vanuit alle auteurs/uitgevers gemaakt en of geplaatst.

Schema werkvormen

De garderobe

Mindset, gevoel ombuigen, in je kracht. Emotie onzekerheid en trots.

Zelfvertrouwen

Versterken in zelfvertrouwen, jezelf kunnen zijn. Emotie blij en trots. 

Voelen,proeven

Jezelf sterken. Emotie angst, trots, vertrouwen en verwondering.

De reis

Fantasie prikkelen, manifesteren. Emotie verbaasd, verrassend.

natuurlijke flow

Bewust zijn van je zintuigen, eigen waarde vergroten. Emotie trots, vertrouwen en verwondering.

Maak jouw verhaal

Zelfvertrouwen, mindset, gevoel ombuigen. Emotie onzekerheid, angst en trots.

De wensster
*

Positieve gedachten, manifesteren. Emotie liefdevol, verrassend, trots en blij.

De omkering
><

Mindset, gevoel ombuigen, in je kracht. Emotie bedroefd en blij.

talent inzet en...

Zelfvertrouwen vergroten, empathie versterken. Emotie trots, vreugde en schaamte.

jouw gedachten

Mindset, gevoel ombuigen, in je kracht. Emotie boos, bang, blij en verdrietig.

dieren-manieren

Zelfvertrouwen, ontspanning, creatief. Emotie frustratie, trots en blij.

schatkaart voor jezelf

Zelfvertrouwen vergroten, mindset, manifesteren. Emotie blij en ontdekken.

Professor grutjes lespakket

Dit lespakket van www.professorgrutjes.nl gekoppeld aan het boek: ‘Het geheime dagboek van Professor Grutjes’ is prachtig om in te zetten voor de klas, BSO of andere kindgroepen. Je kunt er ook elementen uithalen om te gebruiken voor individueel gebruik als ouder/ opvoedondersteuner.

Het geeft de geheimen prijs van een gezond lichaam, vol superkrachten. Een doldwaas avontuur voor kinderen vanaf acht jaar met voeding in de hoofdrol. Kinderen leren zo op een speels manier het belang van gezonde voeding wat ook echt blijft hangen!

10 x kinder ademhalingsoefeningen

Los van omgaan met overweldigende emoties, is het doen van ademhalingsoefeningen een ideale manier voor kinderen om tot rust te komen. Grote hoeveelheden prikkels beter te kunnen verwerken, makkelijker te kunnen in- en doorslapen, beter met pijn te kunnen omgaan en opgewekter, energieker en blijer de dag door te gaan. De adem werkt werkelijk voor alles. The Breathworkmovement.nl heeft 10 leuke kinderademhalingsoefeningen op een rij gezet.

Sammies lespakket

Deze werkvorm van www.samenmetsammie.nl gaat over trouw blijven aan jezelf, anderen niet over jouw grenzen laten gaan en overprikkeling. Het lespakket is vanuit het boek: ‘Sammie en haar weg naar geluk’. Prachtig om in te zetten voor de klas, BSO of andere kindgroepen. Je kunt er ook elementen uithalen om te gebruiken voor individueel gebruik als ouder/ opvoedondersteuner.

Gedachtengoed van Wilga Zibel

Authenticiteit verbinden met wie je werkelijk bent! Zeven oefenen van www. wilgazibel.nl om je kind(eren) en jezelf goede tools mee te geven voor de toekomst.

Wilga verspreidt prachtig werk met haar gedachtengoed ‘Coulers of our Heart’ Zij reikt volwassenen en kinderen de hand om te ondersteunen en een oprechte kans te bieden om zichzelf vanuit een stevig fundament neer te zetten in deze wereld. Je ontdekt de antwoorden op je vraag ” Hoe dan?” 

kristallen maken

Kristallen is één van de vele SPEEL activiteiten uit het boek ‘SPEEL’. Nathalie laat zien hoe je met weinig middelen tal van spelletjes kunt spelen met een creatieve touch. Spelen zorgt voor de ontwikkeling van de hersenen en verbinding. Spelen is ontdekken en een prachtige manier om jouw kind te leren kennen.

‘Kinderen onthouden niet de dingen die ze krijgen, maar de momenten die ze beleven’. Maar samen met jouw kind(eren) de mooiste kristallen. Het proces is zo leuk en zeker ook het onderzoek erna. Maak een eigen collectie. Geef ze een bepaalde eigenschap of kracht!

Leer je kind beter begrijpen

Het brein beter begrijpen van jouw kind. Heel mooi uitgelegd in dit compacte schema van www.kimberleyroerdink.nl

Een gevoelsrijke generatie is waar zij voor staat en gaat. Zij heeft daar ook prachtige producten voor om op een speelse manier het gevoel van jouw kind naar boven te halen.