Seminars

Er zijn twee soorten: de seminars/ workshop voor jouw kind(eren) met direct actie om aan de slag te gaan. En korte informatie seminars voor jou als ouder of opvoedondersteuner.

Heel veel plezier!

voor jou en jouw kind(eren)

In je kracht

Iedereen is krachtig maar soms staat er iets in de weg, angst om iets te durven zeggen of bang om een vraag te stellen? Wat het dan ook is wij mogen kinderen helpen om ze in hun kracht te zetten. Natuurlijk leiderschap stimuleren om kinderen te laten zijn wie ze daadwerkelijk zijn!

Miss Mindset- Sandra Hollaar heeft speciaal voor De Kinderexper Club een 4 delige workshop gemaakt: het maken van een krachtvoorwerp. Kracht vanuit de natuur die doorvloeit in jezelf. 

Er is een werkboek voor ouders/ opvoedondersteuners en de levendige filmpjes, opgenomen in de natuur met de roofvogels zijn gericht voor kinderen. Per workshopdeel is er een opdracht. Sandra begeleidt jullie daarin via de online workshopdelen. Deze workshop is genieten met enorme power kracht voor iedereen!

Meer weten over Miss Mindset – Sandra Hollaar check 

www.miss-mindset.nl

jouw grenzen bewaken

 

 

Je eigen grens aangeven is soms best lastig! Belangrijk om kinderen daarin te begeleiden. Happiness Atelier heeft er een prachtige activiteit voor bedacht. Middels deze workshop die je samen kunt doen met jouw kind leert jouw kind een manier om zijn eigen grenzen te bewaken.

Happiness Atelier – werkplaats voor jouw geluk geeft meer prachtige zinvolle creatieve workhops check www.happinessatelier.nl

vol hoofd legen

 

 

Wat te doen bij een vol hoofd? Visual Storyteller Pauline heeft er prachtige oplossingen voor. Middels tekenopdrachten je hoofd weer leeg maken! Deze workshop is gericht aan jou als ouder/ opvoedondersteuner om vervolgens in te zetten bij jouw kind.

Visual Storyteller Pauline geeft diverse workhops en trainingen, het effect van tekenen is magisch check www.visualstoryteller-pauline.nl

 

Met deze uitleg over je hersenen snap je meer hoe het komt als je niet positief bent over jezelf. Marije Kuin heeft dit prachtig beeldend uitgelegd in deze video. Deze video is gericht voor jou als ouder/ opvoedondersteuner en voor jouw kind(eren). Wil je daarbij de oefeningen om het zelfbeeld van jouw kind(eren) te vergroten bestel dan het boek ‘Werken aan je zelfbeeld’. Te koop in alle (online) boekwinkels. De zelfbeeldtraining is gebaseerd om COMET (competitie Memory Training) van Kees Korrelboom en is bewezen effectief. 

Je kunt zelf met het werkboek oefenen als ouder met jouw kind(eren). Maar voor een uitgebreider deskundige aanpak is het altijd goed om een kindercoach of therapeut in te schakelen.

Voor meer informatie check www.werkenaanjezelfbeeld.nl 

Als je niet kunt slapen kun je ‘IAM-en’. Het is geen methode, het betekent gewoon ‘IK BEN’. Het verwijst naar niets meer of minder dan naar je Ware Zelf. Alles wat je wenst voor jezelf in jouw leven, voel je wanneer je leert te focussen op jouw I AM, jouw Ware Zelf. 

Dit uitleg filmpje* met Marjolijn Loderichs (oprichter van de IAM academy) en Lily Richardson (inspirator en deskundige over pestgedrag) kun je bekijken als jouw kind niet kan slapen. Voor jezelf als ouder/ opvoedondersteuner ook heel handig. 

De I AM academy biedt veel waardevolle informatie en zij hebben nu ook een kinder-inspiratiepagina: www.iamacademy.nl/i-am-kids-inspiratiepagina

*het orginele fimpje is te bekijken op de bovengenoemde website. 

informatie voor jou als ouder/opvoedondersteuner

Tekeningen van jouw kind

Deze mini seminar is voor jou als ouder/opvoedondersteuner, om te ontdekken wat je kunt met tekeningen. Download het e-book voor enorm makkelijk in te zetten tekenopdrachten voor jouw kind(eren), die van grote waarde zijn!

Met dit e-book heb je ideeën en handvatten om: creatief aan de slag te gaan, kinderen sneller en beter te leren kennen, te ontdekken wat er in dat koppie omgaat, kinderen beter begrijpen, meer verbinding te creëren, eerder in te spelen op wat een kind echt van je vraagt. Zonder woorden met beelden! Waarom? Niet ieder kind kan, wil, mag of durft te praten over wat hem van binnen bezighoudt.

Heel veel plezier. Wil je meer ontdekken van Eveline Ruitenberg, check haar website www.evelineruitenberg.com

Belonen

Deze seminar is voor jou als ouder/opvoedondersteuner. Het geeft je inzicht in een stukje geweldloos communiceren.

Justine Mol heeft een prachtig behulpzaam boek geschreven over opvoeden zonder straffen en belonen. In dit seminar een klein stukje over die manier van opvoeden. Het boek wat overal te koop is, is zeker een aanrader om zelf aan te schaffen. Justine doet nog meer prachtig werk: geeft coaching en trainingen, voor meer informatie ga naar www.justinemol.nl 

Bij de ander

 

Deze seminar is voor jou als ouder/opvoedondersteuner. Je kunt de oefening gebruiken om jouw kind te helpen in gevoelens wat niet van hen is, te laten bij de ander. Je kunt voor de poppetjes van alles gebruiken: LEGO, bekers, schoenen enzovoort.

Thea Adema is expert in kinder- puber- en opvoedcoaching. Via het centrum Tea Adema kun je vele helpende tips en opvoed cursussen vinden. Voor meer informatie ga naar www.teaadema.nl

conflict

 

 

Deze seminar is voor jou als ouder/opvoedondersteuner. Je kunt de metafor gebruiken om als voorbeeld aan jouw kind te laten zien.

We hebben allemaal wel eens een conflict en zo ook kinderen. Kinderen kun je helpen in het oplossen van een conflict. Je kunt jouw kind laten zien dat de ander er anders naar kan kijken waardoor er meer begrip ontstaat.

Voor meer informatie ga naar www.wel-com.nl

groei mindsetDeze seminar is voor jou als ouder/opvoedondersteuner. Over het stimuleren van een groeimindset: aandacht geven aan het gewenste gedrag, en niet aan de resultaten. Zo help je jouw kind zelfverzekerd te zijn omdat feedback op taken gericht zijn en niet persoonsgericht.

De invloed van mindsets is onderzocht door Carol Dweck. Zij leidt al jaren onderzoek naar de invloed van mindsets op leren en ontwikkelen. Voor meer informatie ga naar www.growthmindsets.nl