kinder meditaties

Meditatie voor kinderen zorgt ervoor dat kinderen zich rustiger gaan voelen. Kinderen zijn meer ontspannen en kunnen zich beter concentreren. Doordat kinderen hun lichaam beter leren kennen, krijgen zij meer zelfvertrouwen. Zo weten zij meer wat hun lichaam nodig heeft en wat het hen wil vertellen. 

Dit zijn prachtige korte duidelijke kindermeditaties van Sterrig. 

In de jungle

Kindermeditatie over aapjes in de jungle. We hebben allemaal een hoofd vol gedachten. Als je je hier bewust van bent kan dat onrustig voelen. Onrust in je hoofd. De aapjes in ons hoofd kunnen ons uit het hier en nu halen. Dan ben je met je aandacht bij de aapjes. Het is fijn wanneer je hier bewust van kan zijn, dan kun je ook weer kiezen om je aandacht te richten op waar je mee bezig was. Of misschien juist eens observeren wat voor aapjes er nu allemaal door je hoofd springen.

De wenspunt

Stel je voor dat je zomaar een wensput tegen komt en je hebt ook nog een muntje in je broekzak. Wat voor wens zou jij dan doen? In deze meditatie kom je die wensput tegen, je droomt daarna nog even weg bij jouw wens. Dromen en het voor je zien van je wens kan een heel fijn gevoel geven. Alleen daarom al zouden we af en toe een momentje kunnen nemen om weg te mijmeren bij wat we nog graag zouden willen.

op de fiets

We gaan een fietstocht maken, door weer en wind. Je moet even doorzetten! Je zet de douche aan en doet al je natte kleren uit. Je springt onder douche en voelt al die warme druppels op jouw koude huid. Je wordt steeds warmer en de douche voelt heerlijk! Je droogt je af en trekt fijne kleren aan. Dat was een fietstocht om nooit meer te vergeten.

de ballon

Even de dag van je afblazen. In deze kindermeditatie blazen we vier ballonnen vol. Iedere ballon staat voor iets anders. Zo kun je per ballon kiezen hoe deze eruit ziet. We blazen ze op met o.a. onze gedachten en gevoelens. Leggen er een knoopje in en laten de ballon los. Een fijne kindermeditatie om de dag mee af te sluiten, na school of voor het slapen gaan.

film van jouw dag

Wat maak je veel mee op een dag? Allemaal prikkels die je in je slaap gaat verwerken. Dat kan het soms lastig maken om in slaap te vallen. Als je na een drukke dag dan eindelijk in rust in je bed ligt, lijkt het alsof je hoofd drukker dan ooit is. Dan kan het fijn zijn om nog even je dag door te nemen. Stap voor stap, alles op een rijtje te zetten. Wat maakt dat je hoofd wat rustiger wordt.

het strand

In deze meditatie gaan we naar het strand. Het is een warme dag. De zon stralend aan de hemel. Er is geen wolkje aan de lucht. De lucht is blauw, helder blauw zo ver als je kunt kijken. Je besluit vandaag naar het strand te gaan.