Dit ben ik

Ik hou van kinderen, van ondernemen en verbinden, ben creatief van geest en ga voor eerlijkheid. Ik heb een grote valkuil 'bijna alles leuk vinden!' Net als een alpaca ben ik heel nieuwsgierig en ontdek ik graag

Diegene die mij kennen vinden mij soms wat vreemd, uit het niets kan ik een idee hebben en als dit goed voelt is er direct actie. Zoals bijvoorbeeld het schrijven van mijn interactieve kinderboek, binnen twee dagen was het verhaal geschreven (het totale boekproces duurde uiteraard langer). Mee gaan voor iemand anders naar een introductieavond over werken in Curaçao en vervolgens zonder het van tevoren hebben bedacht, er zelf een project gericht op kinderen gestart. In Australië op vakantie zijn en een risort "uit de brand helpen" door mee te helpen in het animatieteam. Zo kan ik nog wel even doorgaan maar dit alles komt vanuit mijn intuïtie en sturende mastermind. Toeval bestaat dan ook voor mij niet! En echt niet alles lukt maar vanuit alles is er plezier, lering en energie.


Moeder en perfect op mijn manier

Trotse moeder ben ik van Kyan (2015) & Benya (2017) Na de komst van Kyan mocht ik opnieuw na zeven maanden genieten van een tweede zwangerschap. Nou eerlijk dat was het niet met veel spanning door bloedingen maar uiteindelijk is Benya gehaald na twee weken over tijd. Vervolgens een tijd ingegaan van nachten en nachten een huilende baby/peuter. Reden voeding,oren,overgevoeligheid en zeker ook ikzelf! Want als ikzelf "lekker in mijn vel zat" ging het beter met Benya. Dit zag ik niet zo direct en vervolgens kwam mijn nog hardere les: een burn-out! Een tijd van niets meer kunnen geestelijk en fysiek waarna ik daarna naar mijzelf heb moeten kijken wie ik ben, waarvoor ik sta, wie en wat mij energie geeft en mijn eigenwaarde naar een gedachten van liefdevol sturen. Nu kan ik zeggen: ik ben perfect op mijn manier, ook ik ben een mens met fouten maar mijn intentie is goed en hoe zoetsappig het ook klinkt het gaat om liefde geven maar ook het mogen ontvangen.

Een beetje mee toveren

Mijn levenspad is niet voor niets en dat ik dol ben op kinderen is ook niet voor niets. Ik mag gaan mixen van alles wat ik heb meegemaakt, gedaan en heb ervaren! In de studie tot master kindercoach heb ik zoveel mooie inzichten gekregen ook een terugblik op mijn kinderjaren. Kindercoach is een prachtig vak en ik ben er zelf zo enthousiast over dat ik iedereen gun om er kennis van te nemen en ja daar is het idee geboren!!!

Kindercoaching is een serieus vak, mega waardevol om kinderen te coaching in omgaan met gedachten, emoties en gevoelens. Naar mijn idee kan de insteek anders: je zet kindercoaching in op het moment dat het niet goed gaat met jouw kind. Hoe zou het zijn als er vooraf gecoacht wordt op omgaan met gedachten, emoties en gevoelens voor het kind? Dit zal toch schelen om angst en onzekerheid op langer termijn te veranderen in een powerkracht.

Kijk je kunt als ouder/ opvoeder geen coach zijn van je eigen kind maar je kunt ze wel begeleiden in emoties, gedachten en gevoelens. En mocht je er als ouder/opvoeder toch niet helemaal uitkomen voor jouw kind? schakel dan zeker een kindercoach in! En collega kindercoaches laten we ons ook hard maken dat in elke klas een kindercoach aangesteld wordt, maargoed dat is een ander project!

Het is toch fantastisch om via De Kinderexpert elkaar te helpen in de coaching van kinderen, preventief om alle kinderen te laten stralen!

Dit is mijn manier van een beetje mee te toveren aan een mooie wereld voor kinderen, zeker omdat er steeds meer hooggevoelige kinderen worden geboren.

studies

Werkervaring gericht op kinderen

Ouder- en kindhulpverlener in de beschermde vrouwenopvang van het Leger des Heils

Animatieteam op vakantieparken in Nederland en Australië

Manager op diverse kinderopvanglocaties vanuit Estro (=nu Partou)

Gezondheidsproject vanuit de Hartstichting op diverse scholen in Curacao en Bonaire

Jongerenwerker vanuit het Welzijns kwartier

Buurtopbouwwerker vanuit Libertas