Via woord, spel en creativiteit!

Communiceer met kinderen in kindertaal om te ontdekken hoe het echt met jouw kind gaat. Doormiddel van handige vragen, speelse opdrachten, mindset tips en interactieve middelen.

Emotionele geletterdheid

Je hoort het steeds vaker ’emotionele geletterdheid’ maar wat is het nu precies?

Eerst een stukje emotie: er zijn diverse emoties hiervoor gebruik ik graag de emotieladders van Vera Helleman, emotiegroepen waar diverse emoties ondervallen.

De emotiegroepen: liefde – vreugde – verbazing – verdriet – angst – afkeer – schaamte/schuld – boosheid

Al die emoties zijn vernauwingen of verruimingen in je gevoelssysteem. Daarbij heb je gedachten. Je bent zelf volledig vrij welke gedachten je vast houdt en welke je laat gaan. Met gedachten creëer je overtuigingen. En nu komt het, kinderen hebben hierbij begeleiding nodig bij het ordenen van emoties en het gevoel erbij want anders kunnen gedachten een eigen leven gaan leiden, een overtuiging die niet dienend is. Met emotionele geletterdheid help je kinderen woorden geven aan emoties en gevoelens waardoor zij zich weten te uiten en hierdoor zij zichzelf sterken in het zijn wie zij daadwerkelijk zijn.

Het is fijn dat we steeds meer in een tijd leven dat er aandacht wordt geschonken aan emotie, gevoel en gedachten. De Kinderexpert helpt hierbij ‘want jong geleerd is oud gedaan’ Middels werkvormen, opdrachten, tips&tricks, informatie en inzet van boeiende vragen kun je op een luchtige speelse manier kinderen helpen in emotionele geletterdheid.

De Kinderexpert is er om met elkaar alle kinderen te laten stralen, doe je mee? Alle werkvomen, opdrachten, tips&tricks, informatie en inzet van boeiende vragen kun je vinden in: De Kinderexpert Online Club, meld je nu gratis aan, bedankt namens alle kinderen!