Brievenbusprogramma

coaching middels het

Brievenbus-programma

Hét programma voor kinderen vanaf 7 jaar om te werken aan een growth mindset, piekeren en angsten de baas te worden, weerbaarder te worden, stress en spanningen aan te pakken en emotionele veerkracht op te bouwen.

In het brievenbusprogramma zijn stukjes uit het vriendenprogramma meegenomen. Dit is erkend programma door het Nederlands Jeugd Instituut en The World Health Organisation. Het is oorspronkelijk in Australië ontwikkeld onder de naam: Friends Resilience programme. Dit was in nauwe samenwerking met wetenschapper en onderzoeker kinderpsychologie: Dr. Paula Barrett.

Het beste voor een kind is aandacht van ouders

Het kan soms lastig zijn als ouder wanneer je ziet dat je kind worstelt en je graag zou willen helpen om de juiste mindset te ontwikkelen, maar niet goed weet hoe. Daar komt het brievenbusprogramma om de hoek kijken. Gedurende zes weken ontvang je wekelijks per post een opdracht, volledig uitgelegd en in speelse vorm, die jullie samen gaan uitvoeren. Dit biedt waardevolle quality time momenten met je kind. Door samen aan de mindset te werken tijdens deze activiteiten, kunnen jullie de opgedane inzichten toepassen in moeilijke situaties. Het programma is uiterst effectief en biedt langdurig plezier en resultaten. Bovendien ontvang je digitale begeleiding van een ervaren kindercoach.

het brievenbus-programma werkt voor

 

  • Groei mindset, die toegepast kunnen worden in moeilijke situaties.
  • Zelfregulatie van emoties verbeterd.
  • Positief denken versterkt.
  • Angsten de baas helpt worden.
  • Spanning en stress reduceert.
  • Het zelfvertrouwen versterkt
  • Versterkt vermogen om met stress om te gaan.
  • Het vermogen versterkt om met angst om te gaan.
  • Het vermogen vergroot om woorden te geven aan gevoelens.
  • Weerbaarheid verstevigt.

Verder is het zeer compleet, omdat het voor een heel scala aan problematieken werkt! 

kinderen

Voor wie

Voor kinderen van 7 jaar en ouder die deelnemen aan het brievenbusprogramma, is de leeftijd vanaf 7 jaar gekozen omdat zij op deze leeftijd de wereld om hen heen als echt beginnen te ervaren. Ze komen langzaam uit hun fantasiewereld en beginnen meer invloeden van anderen op te merken. Dit is ook de leeftijd waarop het belangrijk wordt om aan de mindset te werken, om de ontwikkeling van de hersenen en emoties naar de juiste vorm te begeleiden.

inhoud

Het brievenbusprogramma richt zich op de ontwikkeling van kinderen door middel van verschillende thema’s, zoals het brein, zintuigen, emoties, eigen kwaliteiten en zelfvertrouwen. Het programma is opgebouwd rondom deze onderwerpen en wordt aangepast aan de behoeften van elk kind na de uitgebreide analyse middels fluistering. De fluistering wordt middels de Luisterkindmethode uitgewerkt.

Praktisch

Het brievenbusprogramma heeft een duur van zes weken. Voorafgaand aan de start wordt een kindanalyse uitgevoerd met behulp van de Luisterkindmethode. Als ouder ontvang je een bericht met instructies voor jouw kind, waarin wordt gevraagd een gezinstekening te maken. Na voltooiing van deze tekening begint het brievenbusprogramma, dat eveneens zes weken duurt. Gedurende deze periode ontvangt jouw kind wekelijks post met opdrachten, die jij als ouder samen met jouw kind uitvoert. Tijdens deze zes weken kun je onbeperkt digitaal vragen stellen.

Uitgebreide inhoud beschrijving

Het brievenbusprogramma richt zich op verschillende belangrijke aspecten van de ontwikkeling van jouw kind. Het begint met het brein, waarin we de basis leggen voor het begrip van gedachten, emoties en reacties. Vervolgens verkennen we de zintuigen, waardoor je kind bewuster wordt van de wereld om zich heen en hoe deze te interpreteren.

Na deze fundamenten richten we ons op de buik, waarbij we aandacht besteden aan emoties en intuïtie. Het gevoel staat centraal in het volgende deel, waarbij we werken aan het begrijpen en omgaan met verschillende emoties en gevoelens.

In het gedeelte over de handen zoomen we in op de eigen kwaliteiten van je kind, en hoe deze te gebruiken en te ontwikkelen. Daarna verkennen we de voeten, waarbij we werken aan het leggen van een stevig fundament voor zelfvertrouwen en veerkracht.

Het programma wordt afgestemd op de behoeften van jouw kind na een uitgebreide kindanalyse. Dit zorgt ervoor dat de inhoud van het programma perfect aansluit bij de individuele ontwikkeling en uitdagingen van je kind.