Vakantievermaak in de auto met kinderen: tips voor een plezierige reis

Vakantie is een tijd om te ontspannen en te genieten, maar voor veel ouders kan de lange autorit naar de vakantiebestemming een uitdaging zijn, vooral met kinderen op de achterbank. Gelukkig zijn er tal van manieren om de reis leuk en aangenaam te maken voor iedereen. Hier zijn enkele ideeën voor vakantievermaak in de auto met kinderen plus gratis te downloaden auto-bingokaarten.

1. Auto Spelletjes

Auto spelletjes zijn een geweldige manier om de tijd te doden en de kinderen betrokken te houden.

   • ‘Variatie: Ik ga op vakantie en ik neem mee’: het spel maar dan alleen benoemen wat je zelf ook echt in de auto hebt meegenomen of varieer met verschillende thema’s.

   • Kentekenbingo: Bingokaarten met verschillende letters en cijfers. De eerste die een volle kaart heeft, wint. Hier een bestand met bingokaarten die je kunt printen Bingo-Kaarten
   • Woordketting: Begin met een woord, en de volgende persoon moet een nieuw woord verzinnen dat begint met de laatste letter van het vorige woord.
   • Inspector Puzzels – reis escape: escape room voor in de auto. Een volledig spel wat je kunt aanschaffen en printen via www.inspectorpuzzels.nl 

  2. Audioboeken en Luisterverhalen

  Audioboeken zijn een fantastische manier om kinderen te vermaken. Kies verhalen die geschikt zijn voor hun leeftijd en interesses. Er zijn veel spannende en educatieve luisterverhalen beschikbaar die de fantasie van kinderen prikkelen en hen rustig houden tijdens de rit.

  3. Muziek en Zing-Spelletjes

  Maak een playlist met favoriete kinderliedjes en hits die het hele gezin leuk vindt. Organiseer een karaoke- of zangsessie in de auto. Dit kan niet alleen de kinderen vermaken, maar ook de sfeer in de auto verbeteren.

  4. Kleur- en Puzzelboeken

  Kleurboeken, puzzelboeken en stickersets zijn perfect om kinderen bezig te houden. Geef ze een harde ondergrond. Perfect hiervoor is een canvasschilderij die ze kunnen omdraaien waardoor ook de potloden/ stiften op zijn plek blijven.

  5. Elektronische Apparaten

  Tablets en draagbare dvd-spelers kunnen een uitkomst zijn, maar het is belangrijk om schermtijd te beperken om wagenziekte te voorkomen. Download van tevoren films, tv-programma’s en educatieve apps die kinderen kunnen gebruiken zonder internetverbinding.

  6. Verhalen Vertellen

  Vertel elkaar verhalen of verzin samen een verhaal. Elk gezinslid kan een zin toevoegen, waardoor er een grappig en creatief verhaal ontstaat. Dit stimuleert de verbeelding en zorgt voor veel plezier.

  7. Educatieve Spelletjes

  Gebruik de tijd in de auto om iets nieuws te leren. Denk aan rekenspelletjes, spellingquizzen of het leren van een paar woorden in de taal van de vakantiebestemming. Dit maakt de reis niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

  8. Speelgoed en Knuffels

  Laat de kinderen hun favoriete knuffels of klein speelgoed meenemen. Dit geeft hen een gevoel van comfort en vertrouwdheid, wat vooral belangrijk kan zijn tijdens lange ritten.

  9. Snacks en Drankjes

  Gezonde snacks en voldoende drinken zijn essentieel. Zorg voor een verscheidenheid aan hapjes zoals fruit, crackers, en groentesticks. Vermijd suikerhoudende snacks om energiepieken en -dalen te voorkomen.

  10. Regelmatige Pauzes

  Plan regelmatig pauzes zodat iedereen de benen kan strekken, frisse lucht kan krijgen en naar de wc kan gaan. Zoek van tevoren naar leuke plekken om te stoppen, zoals speeltuinen of parken, waar de kinderen even kunnen rennen en spelen.

  Conclusie

  Een lange autorit met kinderen hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Met de juiste voorbereiding en een beetje creativiteit kun je de reis omtoveren tot een leuk avontuur voor het hele gezin. Of het nu gaat om klassieke auto spelletjes, luisterverhalen, of kleurboeken, er zijn talloze manieren om de kinderen te vermaken en de reis aangenaam te maken. Fijne vakantie en veilige reis!

  Wil je op de hoogte gehouden worden?

  Leuk, we keep in touch!